a) Cas 1
Exemples
b) Cas 2
c) Cas 3

c) Cas 4
Analitzarem les façanes donades indicant-ne:
1) Elements que conformen l'envolvent estanca
2) Elements que conformen l'envolvent d'aïllant tèrmic
3) Elements que conformen l'envolvent de protecció acústica
4) Elements resistents de la façana, que transmeten la càrrega a l'estructura i eviten que volqui
5) Elements que permeten control lumínic
6) Altres elements destacables de la façana segons opinió

Full exterior de panells prefabricats de formigó armat
Millor disseny constructiu
Trobem que el millor exemple de façana amb full exterior pesat és el cas 3.

- Trobem que gairebé no cal millorar l'envolvent estanca perquè el gruix del formigó armat és considerable i encara que hi ha plaques metàl·liques impermeables, aquestes no recobreixen la totalitat de la cara interior del formigó, de manera que la milloraríem recobrint-la tota.
- De l'aïllant tèrmic no calen millores, ja que la façana disposa de tres capes d'aïllament.
- En relació a l'aïllament acústic tant la quantitat de massa de formigó, com el doble full de la finestra i el revestiment interior cobreixen totes les necessitats.
- Com tractem amb formigó armat no calen millores referents a elements constructius, ja que és autoportant i resistent a la tracció i a la compressió.
- La façana disposa de persianes interiors, per la qual cosa no cal cap altre sistema de control lumínic.
- Creiem que en el nostre exemple de façana hi podria haver una millora en la distribució de les instal·lacions incorporant un fals sostre.
Millor façana per l'ETSAB
Hem escollit el cas 2 com a millor exemple de façana que s'adapta a les necessitats de l'ETSAB.
Aquest exemple de façana disposa de bons sistemes d'aïllament estanc, tèrmic i acústic. No arriben a ser tan eficients com en el millor cas de façana que hem escollit però és la que més s'adapta a les exigències econòmiques, estètiques i funcionals que trobem que necessita l'ETSAB.
Punts a defensar en el debat:
- Rapidesa en l'execució de l'obra. Preus assequibles en els materials i en la mà d'obra, encara que l'impacte per a desmuntar-la seria molt gran.
- Cambra d'aire i vidre de doble full per l'estanquitat. Els mateixos, l'aïllament tèrmic i la fusteria d'alumini lacat provoquen la ruptura del pont tèrmic. Acústicament, la finestra de doble full i una placa de poliuterà extrusionat ajuden al control del soroll. La persiana és l'element de control lumínic. El cavalcament del forjat en l'aparell de maons permet que es transmetin les càrregues a l'estructura.
- La flexibilitat d'aquesta façana és poca, encara que es podria adaptar a canvis d'ús, ja que l'obra de fàbrica ha estat utilitzada durant segles en aquesta zona.
- Els punts febles que podria tenir aquesta façana són que la cambra d'aire no és ventilada, per tant una millora seria ventilar-la, i la transmissió del soroll d'impacte a través dels forjats, cosa que podríem solucionar si es col·loqués una tarima flotant amb el sistema de la "caixa dins la caixa", que disposa d'unes molles que amorteixen el soroll.


